Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

Műanyagkeret

"A műanyag kerettel nem veszthet, a természet meg nyerhet."

 

Megrendelhető a műanyagkeretbe öntött műanyag lép.

 

Hunor
    

image.jpeg

 42 x 27 cm külső méret

 

válszélesség 35 mm
  

 

½ NB méretben   

 

image.jpeg

 42 x 18 cm külső méret

 

  válszélesség 35 mm

 

 

Méhtartás korszerűbb megvalósításának eszköze, a gazdaságos és higénikus rakodórendszerű kaptárakba alkalmazható és gépesíthető műanyag keret.Egyaránt használható hobbiszerű ás áru termelő méhészetekben. Magasabb fordulatszámon pergethető, a lép nem szakad ki.

 

  

A sejtfenekek is kitisztulnak, így a minőség fajtánként biztosított  

 

 

 

Éveken át használható, élettartalma hosszú. A keret további előnye, hogy hordás mentes időszakban is be lehet tenni a méhcsaládokhoz, mert a kemény sejtlapot a méhek nem tudják lerágni. Nagy méhészetekben ez előnyt jelent a folyamatos munkavégzés szempontjából. A műanyag keret egyaránt alkalmas fészekbe, és méztérbe, fakertek közé is tüzdelhető. Használatba vételkor viasszal kell bekenni a lépeket, minden méhésznek magának kell eldönteni milyen előnyöket biztosít számára ez a modern technológia.

 

Viaszolás  

 

Készítsünk elő egy vagy két fióknyi keretet, majd egyesével tegyük egy 2-cm vastag a keretek belső méretének megfelelő falapra és a meleg viasszal hengereljük be egyenletesen az egyik oldalát, majd ha végeztünk az előkészített mennyiséggel akkor folytassuk a másik oldalukkal és így tovább. 

 

 

Viaszból használjunk a fedelezésből származót, mert ez a legtisztább.

 

 

Az egyenletes meleg viaszt hőfokszabályozós készülékkel lehet elérni.

 

Tisztítás
 

 

Az elöregedett sejtek télen, amikor a viasz rideggé válik, könnyedén eltávolítható egy kaptár szolga segítségével. A méztéri keretek letisztítás után visszarakhetók. A fészekben használt bábinges keretek tökéletes tisztításhoz használjon magasnyomású, hideg vizes tisztítógépet (/100 bár/). A gép kereskedelmi forgalomban kapható.

  

 

Forró vízben a műanyagkeret, eldeformálódik !

( Max 80°C ).